8 d’abril del 2008

Charlton heston mor als 84 anys

  • L'actor nord-americà i símbol del cinema èpic dels anys 50, Charlton Heston, va morir el dissabte passat als 84 anys. Com també li va passar a un dels seus millors amics, Ronald Reagan, l'actor patia una malaltia degenerativa molt similar a l'Alzheimer. Amb ell se'n van personatges del cinema com Ben Hur que li va valer l'únic Oscar de la seva carrera, el Moisès d'Els deu manaments o el coronel George Taylor d'El planeta dels simis. Però també el president més famós de l'Associació Nacional del Rifle (ANR).

  • L'atractiu protagonista d'històries èpiques era també un apassionat i eficaç portaveu de causes socials i polítiques. La del rifle és la més coneguda, però també és cert que va recolzar activament Martin Luther King. A la icona dels drets civils Heston el va titllar de "Moisès del segle XX". Com Reagan, Heston va ser president del Sindicat d'Actors, i fins al 1987 va ser un demòcrata registrat.

  • Les seves postures havien van virar cap al conservadorisme del tipus Reagan, i va ser a l'Associació Nacional del Rifle on va trobar el millor lloc per a la seva ideologia. De fet, va ser president de l'associació durant 4 mandats. Durant l'Administració Clinton, Heston parlava d'una "guerra cultural" contra els valors nord-americans, i la seva reacció a la massacre de l'institut Columbine va tenir un gran cost de popularitat que va ser retratat al film Bowling for Columbine de Roger Moore. Heston es va negar a una limitació d'armes després de la tragedia de Columbine on dos estudiants van assassinar 13 persones i van ferir a 24. ( Elephant de Gus Van Sant)



  • Si deixem de banda la seva ideologia, podem afirmar que la seva mort significa la pèrdua d'una gran figura èpica de l'època de les produccions colossals de Hollywood. Una figura conflictiva i polèmica.

1 comentari:

Marta Viader ha dit...

Vas tan ràpid a actualitzar que no em dóna temps de llegir-m'ho tot xDDDD

És símptome de vici quan actualitzes tres vegades en un dia i encara tens ganes de més. Quin vici, eeeeeh? xD



Muaaaaaaaaaaa
M